Schoorsteentechniek

Montage en installatie

Voor de regio Assen verzorgen wij ook de complete installatie en montage van veilig geïsoleerde dubbelwandige rookkanalen voor open haard en houtkachel. Daarnaast kunnen wij roestvrijstalen (rvs) flexibele binnenvoeringen (pijpen) inbrengen in bestaande schoorstenen of bij lekkage of onveilige situaties. Wij brengen geen flexibelepijpen aan in asbest schoorstenen.

De materialen die we gebruiken voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Het installeren en monteren geschiedt volgens de gestelde montage- en installatievoorschriften.

Veiligheid
Het is belangrijk dat u een goed werkend rookkanaal heeft, zodat u veilig uw open haard of kachel kunt laten branden. Het rookkanaal zorgt voor de juiste afvoer van rookgassen. Een goed werkend rookkanaal voorkomt dat u te maken krijgt met een schoorsteenbrand of koolmonoxidevergiftiging.

Zodra wij het rookkanaal hebben geïnstalleerd sluiten wij de kachel of haard voor u aan zodat u deze direct kunt gebruiken.

NB: wij installeren en monteren alléén voor open haard en houtkachel (géén gaskachels, gastoestellen, pelletkachels en/of aanverwante zaken betreffende voornoemde kachels).

Keurmerk
Alle materialen waar wij mee werken voor het plaatsen en de installatie van uw rookkanaal voldoen aan de eisen die het bouwbesluit heeft vastgesteld en zijn voorzien van een Europees CE keurmerk. Hierbij wordt uitsluitend gebruik gemaakt van producten die aan de strengste veiligheidseisen voldoen. De montage- en installatiewerkzaamheden worden vakkundig uitgevoerd. Uw garantie voor jarenlang plezier.


Visuele inspectie rookkanalen

De inspectie van rookkanalen geschiedt, door jarenlange ervaring, geheel visueel, dus met de ogen en een zaklamp. Inspectie met behulp van een camera zult u bij Popping Schoorsteentechniek niet snel aantreffen, echter alleen bij zeer onduidelijke zaken of lekkage’s van rook tijdens het stoken maken we gebruik van een camera. In negen van de tien keer is een visuele inspectie meer dan genoeg.


Tarieven

Ga naar onze tarieven pagina voor alle informatie!


Offerte aanvragen?

Voor het aanvragen van een offerte kunt u contact opnemen via afspraken@poppingschoorsteentechniek.nl .