Schoorsteenvegen

Van bovenaf vegen met een ladderwagen

Binnen ons werkgebied wordt uw schoorsteen met onze ladderwagen traditioneel vanaf het dak geveegd. Door deze manier van vegen blijft er geen los roet en mogelijke creosoot achter in het rookkanaal, wat kan leiden tot een schoorsteenbrand. Door afkoeling zit namelijk de meeste aanslag bovenin de schoorsteen. Zouden wij van binnenuit naar boven vegen, dan stuwen we alle roet naar boven. Daarnaast zouden we geen zicht hebben op de situatie bovenin de schoorsteenkap. Vandaar dat wij standaard van bovenaf naar beneden vegen.

Pelletkachels
Per 01-01-2021 zijn wij gestopt met het vegen van pelletkachels. De reden daarvan is dat een pelletkachel eerst deels moet worden gedemonteerd, zodat er een toegang kan worden gevonden waarop de slang van onze stofzuiger kan worden aangesloten.  Mede door het grote aanbod van verschillende merken en types is de werkwijze van demonteren telkens verschillend en is het flink zoeken hoe de pelletkachel veilig uit elkaar kan worden gehaald. Pas daarna kan er worden gestart met het daadwerkelijke schoorsteenvegen. Vandaar dat we per 01-01-2021 gestopt zijn met pelletkachels.

vegen-creosoot-op-kap

Stofvrij afzuigen

Tijdens het vegen is de open haard, houtkachel of gashaard/gaskachel afgesloten (alle naden en kieren worden vooraf dichtgemaakt met behulp van schilderstape en daarna ommanteld met een kleed). Roet en stof wordt stofvrij afgezogen doordat we gebruikmaken van een dubbel stofzuigsysteem (industriële stofzuiger). Er komt dus geen roet of stof in de leefruimte.

stofvrij-afzuigen

Asbest

Schoorstenen van voor 1983 kunnen asbest bevatten. Omdat het vegen van asbesthoudende schoorstenen gebonden is aan zeer strenge veiligheidsmaatregelen, vegen wij geen asbest schoorstenen (tevens brengen wij geen nieuwe flexibele pijpen aan in asbest rookkanalen).

Tijdsduur vegen

De totale tijdsduur van het veegproces is circa 30 minuten, uiteraard afhankelijk van de situatie die we terplaatse aantreffen. Worden er tijdens of na de werkzaamheden bijzonderheden geconstateerd, dan wordt u daarvan op de hoogte gesteld. Het is dus belangrijk dat u thuis bent ten tijde van het schoorsteenvegen.

vegen-bult-roet-in-kachel

Vogelnest

Mocht er tijdens een schoorsteeninspectie of het veegproces een vogelnest worden aangetroffen, dan wordt er een nieuwe afspraak met u ingepland aan het einde van een dag. Het verwijderen van een vogelnest is namelijk een zeer arbeidsintensieve en tijdrovende klus, want het nest dient met haken naar beneden te worden getrokken en daarbij komt vaak van alles mee naar beneden (vogels verzamelen diversen dingen om een nest te bouwen).

vogelnest-verwijderen

Visuele inspectie rookkanalen

Wij verrichten geen inspectie met een camera, echter gewoon visueel met de ogen en een zaklamp. Vanuit ervaring is een inspectie op deze wijze goed te beoordelen of iets juist of onjuist is.


Informatie omtrent uw afspraak

Na het plannen van uw afspraak ontvangt u per e-mail een afspraakbevestiging (of indien gewenst een papieren versie per reguliere post). Uw e-mail adres en overige contactgegevens worden alléén voor het versturen van de bevestiging gebruikt en zullen niet met derden worden gedeeld.

Bij een afspraak dienen auto’s voor of naast uw huis verwijderd te zijn, is de locatie in het bos of op een park, zorg er dan ook voor dat de toegang tot uw locatie goed bereikbaar is, omdat er anders niet met de ladderwagen geveegd kan worden. Houd daar dus vooraf rekening mee.

Heeft u een afspraak met de schoorsteenveger, dan bent u uiteraard thuis. U dient thuis te zijn, omdat de schoorsteenveger van bovenaf veegt en het roet daarbij via uw open haard, houtkachel of gashaard/gaskachel stofvrij wordt afgezogen. Indien de schoorsteenveger ten tijde van uw afspraak voor een dichte deur komt te staan, dan zijn wij helaas genoodzaakt om de helft van het schoorsteenveegtarief in rekening te brengen. Dit geldt uiteraard niet indien u tenminste 24 uur voor aanvang van de afspraak telefonisch, via whatsapp of via e-mail geannuleerd hebt.

Indien de schoorsteenveger wegens omstandigheden niet uw afspraak kan doen, dan wordt u daarvan telefonisch of via sms op de hoogte gesteld. Er wordt dan zo snel mogelijk een nieuwe afspraak met u gemaakt.


Werkgebied

Aangezien Assen onze centrale thuisbasis is, wordt hier het meeste veegwerk gedaan… | lees verder |.


Tarieven

Ga naar onze tarieven pagina voor alle informatie!


Afspraak maken?

Ga dan naar onze contact pagina voor alle informatie!