Tarieven

Schoorsteenvegen

Veegkosten
De kosten van het schoorsteenvegen bedragen per 1 april 2024 € 100,= per rookkanaal. Een tweede kanaal in dezelfde woning wordt ter plaatse beoordeeld (afhankelijk van de situering). De kosten zijn inclusief 21% btw.

Mobiele pin
De kosten kunnen uitsluitend per mobiele pin worden voldaan. Per e-mail ontvangt u het veegbewijs welke ook belangrijk is voor uw brandverzekering.

Betaling geschiedt per mobiele pin

Indien u geen e-mail adres heeft vraag dan om een geschreven bewijs van vegen.

Tijdsduur vegen
De totale tijdsduur van het veegproces is circa 30 minuten, uiteraard afhankelijk van de situatie die we ter plaatse aantreffen. Worden er tijdens of na de werkzaamheden bijzonderheden geconstateerd, dan wordt u daarvan op de hoogte gesteld. Het is dus belangrijk dat u thuis bent ten tijde van het schoorsteenvegen.


Verwijderen vogelnest

Mocht er tijdens een schoorsteeninspectie of het veegproces een vogelnest worden aangetroffen, dan wordt er een nieuwe afspraak met u ingepland aan het einde van een dag. Het verwijderen van een vogelnest is namelijk een zeer arbeidsintensieve en tijdrovende klus, want het nest dient met haken naar beneden te worden getrokken en daarbij komt vaak van alles mee naar beneden (vogels verzamelen diversen dingen om een nest te bouwen).

Kosten
Het verwijderen van een vogelnest bedraagt € 95,= per uur. Dit bedrag is inclusief 21% btw.

Mobiele pin
De kosten kunnen uitsluitend per mobiele pin worden voldaan.


Visuele inspectie rookkanalen

Wij verrichten geen inspectie met een camera, echter gewoon visueel met de ogen en een zaklamp. Vanuit ervaring is een inspectie op deze wijze goed te beoordelen of iets juist of onjuist is.

Kosten
De kosten van de inspectie bedragen per 1 juli 2023 € 95,= . Dit bedrag is inclusief 21% btw. Indien uit de inspectie een klus voortkomt of er dienen materialen geleverd te worden, dan worden de inspectiekosten in mindering gebracht op de factuur.


Schoorsteenkappen, RVS gaas

Het monteren van schoorsteenkappen of RVS gaas (zeer duurzaam, waardoor vogels geen toegang meer krijgen tot uw rookkanaal) wordt ter plaatse bekeken, want ook hierbij geldt, geen enkele situatie is hetzelfde. Daarom kunnen wij hier geen vast tarief aan koppelen. Ook zijn de kappen niet uit voorraad leverbaar. Het RVS gaas kan uiteraard wel direct worden bevestigd rondom een bestaande schoorsteenkap.

Montage en installatie

Rondom Assen verzorgen wij ook de complete installatie en montage van veilig geïsoleerde dubbelwandige rookkanalen voor open haard en houtkachel. Daarnaast kunnen wij bij onveilige situaties roestvrijstalen flexibele binnenvoeringen inbrengen. De materialen die we gebruiken voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Het installeren en monteren geschiedt volgens de gestelde montage- en installatievoorschriften.

Let op: wij installeren en monteren alléén voor open haard en houtkachel. Wij monteren geen flexibele pijpen in asbest schoorstenen.

Offerte voor montage en installatie
Omdat geen situatie hetzelfde is komen we graag bij u langs om de situatie te bekijken en uw wensen in kaart te brengen. Op basis daarvan brengen we een offerte uit. Los van de kosten van de materialen bedraagt ons montage- en installatie tarief € 95,= per uur. Dit bedrag is inclusief 21% btw.


Afspraak maken?

Ga dan naar onze contact pagina voor alle informatie!